Dreams is toch wel een vrij atypische titel: het is niet zozeer een game op zichzelf, maar eerder een tool die je bijna eindeloze mogelijkheden biedt om allerlei creaties te maken. Denk hierbij aan indrukwekkende projecten zoals bijvoorbeeld de Final Fantasy VII remake -Dreams versie- of dit Crash Bandicoot level. Check zeker de overige artikelen eens, want er zitten toch wel pareltjes tussen. Dit is bovendien Sony niet ontgaan, wat blijkt uit enkele uitspraken van Shuhei Yoshida, de president van Sony’s Worldwide Studios in een interview met Playstation Asia.

Hij omschrijft Dreams als zijn favoriete game van Sony momenteel en hij wil dan ook dat Dreams een lange tijd meegaat. Hierbij wordt gesproken over een toekomstplan dat een volledig decennium omspant. Jawel, Dreams zou zeker tien volledige jaren moeten meedraaien, maar volgens Yoshida kent Dreams een erg actieve en positieve community die deze toekomstplannen zeker mogelijk kunnen maken. Games die binnenin Dreams gemaakt worden zouden eventueel zelfs ook als aparte games verkocht kunnen worden, wat ook zeker de game levendig houdt.

Het interview waarvan sprake kan je hieronder integraal bekijken. Nieuwsgierig naar wat Dreams je zoal te bieden heeft? Check dan ook even onze special waarin we aan de slag gingen met deze veelbelovende titel.