Het is alweer even geleden dat we op de virtuele straten onze voetbaltrucs konden vertonen in FIFA Street. In 2005 begon het met de eerste FIFA Street en nadien verschenen er nog eens drie delen. In 2012 stopte het echter en pas vanaf komende week kunnen we weer opnieuw de virtuele straten op. Ditmaal in Volta, de nieuwe modus binnen FIFA 20. Over die modus lees je meer in onze uiteindelijke review. Het gaat hier dan ook niet specifiek daarover als wel over het onderwerp straatvoetbal. Straatvoetbal moet wat ons betreft altijd met FIFA verbonden blijven.

Straatvoetbal en veldvoetbal zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, want bijna alle technisch begaafde spelers van vandaag de dag zijn hun voetballeven begonnen op de straat. Daar hebben ze alle trucs vandaan en daar hebben ze ook geleerd om in kleine ruimtes te spelen. Die ervaring brengen ze mee naar het veld. Daarnaast bestaat er ook een wereld die compleet draait om het straatvoetbal. Straatvoetbal is daarom nog steeds een actueel en populair onderwerp.

EA ziet er gelukkig ook weer het belang van in om fans het op een sportieve manier met elkaar op de straat uit te laten vechten. Die toevoeging van straatvoetbal, nu dus met Volta, zorgt voor meer variatie waarbij wij meer waar voor onze zuur verdiende centen krijgen. Daarnaast biedt het een meer complete ervaring dan dat we enkel met Alex Hunter op een te geregisseerde manier een carrière moeten gaan opbouwen. Wil je binnen FIFA individueel carrière maken, dan heb je daar gewoon de traditionele carrière modus of FUT voor.

Binnenkort gaan we je hier natuurlijk meer vertellen over Volta, voor nu is het moment echter daar om de bal naar jullie toe te schieten. Ben jij het met deze stelling eens, vind je dat straatvoetbal altijd op een bepaalde manier in FIFA moet zitten? Of heb je bij voorbaat niks met straatvoetbal? Wie weet heb je The Journey juist wél leuk gevonden en zie je liever dat zoiets terugkeert in de toekomstige FIFA-games ten koste van een modus als Volta? Wat ook kan, is dat je wacht met het vellen van een oordeel hierover tot je Volta hebt gespeeld.

Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar hoe jij tegen dit onderwerp aankijkt, je mening kan je zoals altijd weer hieronder kwijt.