Twee dagen geleden werd iOS 13 uitgebracht door Apple. Voor gamers brengt deze nieuwe versie van het besturingssysteem een erg handige feature met zich mee. iOS 13 biedt namelijk native ondersteuning voor de DualShock 4 controller. Het is nu dus mogelijk om met Sony’s controller games te spelen op je iPhone, mits je de nieuwe versie hebt geïnstalleerd uiteraard.

Het is vrij eenvoudig om je DualShock 4 controller met je iPhone te verbinden. Als eerste moet je Bluetooth inschakelen op je telefoon. Vervolgens houd je de Share-knop en de PlayStation-knop van de DualShock 4 tegelijkertijd ingedrukt totdat het licht op de controller aangaat. Je iPhone moet nu de controller weergeven in de lijst met beschikbare Bluetooth apparaten. Wanneer je de DualShock 4 selecteert, is de controller aan je iPhone gelinkt en kun je ermee aan de slag.

Momenteel kun je de DualShock 4 controller alleen gebruiken met iPhones met iOS 13, maar komende week zal deze feature ook beschikbaar worden gesteld voor iPads. Op 24 september wordt iPadOS namelijk uitgebracht en dat besturingssysteem brengt ook de native ondersteuning voor de DualShock 4 controller met zich mee.