De multiplayer beta van Call of Duty: Modern Warfare is sinds afgelopen donderdag ook op de pc speelbaar. Een logisch gevolg is dat dataminers in de broncode van de pc-beta zijn gedoken, op zoek naar nieuwe informatie. Het lijkt erop dat er ook daadwerkelijk interessante dingen zijn gevonden.

Het blijkt namelijk dat er in de code van de beta veel verwijzingen naar een Battle Royale modus te vinden zijn. Op Twitter werd hier melding van gemaakt en sindsdien hebben diverse websites dit zelf kunnen bevestigen. Er zijn algemene verwijzingen naar een Battle Royale modus te vinden, maar ook specifieke referenties die te maken hebben met locaties en loot items.

Er zijn al langere tijd geruchten over een mogelijke Battle Royale modus voor Call of Duty: Modern Warfare. Ontwikkelaar Infinity Ward gaf recentelijk echter nog aan niet bezig te zijn met een dergelijke modus, omdat de focus volledig bij de traditionele multiplayer ligt.

Toch sluit dit echter niet uit dat er alsnog een Battle Royale modus aankomt. Eerdere geruchten suggereerden al dat de modus mogelijk pas volgend jaar beschikbaar wordt gesteld. Daarnaast zou niet Infinity Ward, maar Raven Software aan deze modus werken. Dit zou ook de uitleg van Infinity Ward kunnen verklaren, omdat die studio dus zegt dat er niet aan een Battle Royale modus gewerkt wordt. Hoe dan ook, er zijn tal van geruchten en nu dus ook verwijzingen in de code van de beta die wijzen op een mogelijke Battle Royale modus voor de aanstaande Call of Duty game.