Enkele jaren na de introductie van de PlayStation 4 kwam Sony met de PlayStation 4 Pro, een verbeterde versie van het originele model die tot meer in staat is. Een ontwikkeling die nieuw is voor consoles, maar vanuit technologisch perspectief een erg logische stap is om te nemen. Zoiets gebeurt immers jaarlijks met bijvoorbeeld telefoons.

Sony en Microsoft zullen deze aanpak ongetwijfeld door willen zetten bij de volgende generatie consoles en een Japanse journalist meldt nu dat Sony bij de release van de PlayStation 5 met twee modellen zou komen. Het gaat hier om Zenji Nishikawa, die daarover het één en ander weet te melden in een YouTube video.

Hij geeft aan dat gamers geïnteresseerd zouden zijn in een high-end model direct bij de introductie van de nieuwe console en dat Sony daar gamers graag in wil voorzien. Op zich een logische verklaring, maar Sony heeft hier officieel nog niet over gesproken.

Neem het vooralsnog dus met een korrel zout, maar weet wel dat Nishikawa een gerespecteerd journalist is. Hij staat bijvoorbeeld in de credits van The Last Guardian onder de ‘thank you’ sectie, wat suggereert dat hij nauwe banden met de elektronicafabrikant heeft.