Sony Interactive Entertainment President & CEO Jim Ryan heeft een boekje opengedaan over het energieverbruik van de PlayStation 5. Ze hebben namelijk gekeken naar hoe de stand-by modus een stuk beter om kan gaan met het verbruik van elektriciteit en dat is gelukt.

Jim Ryan meldt dat de volgende generatie PlayStation-console in stand-by modus kan gaan met behoud van je gameplay sessie tegen een veel lager verbruik dan de PS4. Hij voegt hier aan toe dat wanneer een miljoen gebruikers deze nieuwe feature zullen gebruiken, er net zoveel energie wordt bespaard als het verbruik van 1000 Amerikaanse huishoudens. Wanneer je op die schaal kijkt is het dus een indrukwekkende besparing die Sony voor elkaar heeft gekregen met de PS5.

“The next generation PlayStation console will include the possibility to suspend gameplay with much lower power consumption than PS4 (which we estimate can be achieved at around 0.5 W),” writes Jim Ryan, President and CEO of Sony Interactive Entertainment. “If just one million users enable this feature, it would save equivalent to the average electricity use of 1,000 US homes.”

De PS4 is wereldwijd ruim 100 miljoen keer verkocht, dus als de verkopen van de PS5 net zo groot zijn dan heeft het slimmer omgaan met energieverbruik een enorme invloed, ook op de portemonnee van de gamers.