Sony: “Wie niet horen wil, moet maar voelen”

Het is de laatste week bijna overal wel in de spotlight: het blootleggen van de PlayStation 3 door iPhone hacker GeoHot. Sony heeft laten weten dat ze hier wat tegen gaan doen door je een nieuwe firmware te laten installeren. Deze firmware, 3.60, zal binnenkort op je PlayStation 3 verschijnen en is noodzakelijk voor verder gebruik.

We hebben op internet een ‘filmpje’ aangetroffen van een persoon in Australië die zojuist zijn PlayStation 3 heeft laten jailbreaken. Hij belt naar de helpdesk van Sony Australië over wat de consequenties zijn. De medewerker van Sony weet te vertellen dat het vanaf nu mogelijk is dat je account wordt verbannen, of misschien zelfs wel je PlayStation 3 zelf. Bij deze waarschuwen we dus iedereen, denk alsjeblieft nog een tweede keer na. Het telefoongesprek kan je hieronder beluisteren.

 1.    250 XP
  Azzwanker's avatar

  Straf de sukkels hard………..heel hard!

 2.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  Nou sony grote bek , nou waar blijven de acties ? Ik zie nog niks gebeuren en we zijn al 2 weken verder. Zelfs mensen met zon usb stick zijn zelfs nooit geban ( zover ik weet natuurlijk )
  En ze zeiden ook dat die trophy hackers van vorig jaar geband zouden worden nou de helft van me friends list zon 50 – 60 man heeft die shit gebruikt en niemand heeft een schop gehad.

  Maarjah de vraag blijft natuurlijk is het echt en weet die sony medewerker wel waarover die praat , want als je iemand kan overtuigen dat die zen PS3 zo heeft gekregen ben je niet bepaald slim 😛

 3. Anoniem -   
  rin's avatar

  @ShadowhunterrX: Misschien moet je eerst de tekst goed LEZEN!!

  Er staat dat firmware 3.60 binnen enkele dagen uitkomt en vanaf dan gaan er acties volgen.

 4.    287 XP
  shooterman100's avatar

  een console helemaal verbannen is illegaal en dat mag je je kan alleen van online worden verbannen

 5.    46 XP
  Lexus's avatar

  Een beetje sterk om een quote van een medewerker van de helpdesk van Sony Australië te gebruiken als quote van Sony. Alsof de medewerkers van Sony Australië al weten wat de consequenties zullen zijn voor mensen die hun PS3 ombouwen.

  Ook zal 3.60 niet noodzakelijk zijn voor verder gebruik, de firmware is noodzakelijk voor verder gebruik van je PS3 op PSN.

  Maar ja ik ben benieuwd hoe dit verder zal gaan en wat voor stappen Sony gaat ondernemen.

  :: Lexus ::

 6.    844 XP
  thom430's avatar

  Keihard bannen.
  Dan lullen ze wel anders.
  Het liefst bannen en op de Amerikaanse manier sue’en voor 10x het geld dat ze hebben.

 7.    6677 XP
  Myx's avatar

  Goed dat ze dit doen!

 8.    336 XP
  .Stan's avatar

  Alle hackers moeten geband worden, net goed!

 9.    30 XP
  BelgiumAllstars's avatar

  Go sony ban die hackers! ik snap echt niet waarom je trophies zou hacken wat is de fun daaraan? En dan gaan ze nog de multiplayer verpesten zoals in mw2! BANNE DIE HACKERS!!

 10.    571 XP
  r03n_d's avatar

  I like.
  Het liefst zo snel mogelijk.

  @shooterman100: Dat word er ook bedoeld. Het gaat om de online activiteiten.

 11.    150 XP
  maxim380's avatar

  Maar er zijn ook mensen met een gejailbreakte ps3, zoals ik, die het alleen gebruiken voor homebrew, en de backup managers alleen gebruiken voor hun legaal gekopieerde games.

 12. Anoniem -   
  sjaak's avatar

  @shooterman100

  weetnie of dat zo is, heb geen rechtengestudeerd.
  maar weet wel dat er een gebruikersovereenkomst is waar je mee instemt en volgens mij hebben sommige dingen daarin ook betrekking op dit soort zaken. 😉

 13. Anoniem -   
  Gr(_)mbl3's avatar

  Zoals ik lezen kan zal de ps3 pas opgestart kunnen worden NA deze update. M.a.w. zal na het opstarten gelijk de update moeten verschijnen.
  Dit betekend een gruwelijk grote zet van Sony. Niemand zou zo de jailbreak kunnen gebruiken voor, tijdens of na deze update. En zo zal de usb-hack onbruikbaar worden.

 14.    1919 XP
  ddvos's avatar

  ik heb 2 playstation’s een heb ik ook gehackt ik deed er toch niks mee de andere hou ik zou als die is

 15.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  @rin:

  Ja rin ik lees wat er staat maar ik heb ook dat gesprek geluisterd , wat voor acties kunnen ze doen als die mensen toch niet updaten 😛 Das knap mensen bannen die niet kunnen updaten , Mss is die update hun straf.

 16.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  Een helpdesk…als ik een probleem heb kunnen ze me noot helpen (niet alleen Sony) maar hier weten ze wel weer alles vanaf

 17.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Die joc hebt wel^^ skils^^

 18. Anoniem -   
  Arie3D's avatar

  Spijkerhard bannen die eikels, en een dubbele taakstraf + vette boete, verdammt

 19.    228 XP
  Obvious's avatar

  Go hackers go!!!!!

 20.    2260 XP
  nWo_xShiiszlezz-'s avatar

  Sony heeft wel een probleempje.
  Want, de hackers winnen uiteindelijk toch wel, want elk ding heeft zn zwakte.
  Sony kan wel steeds met zn ‘updatjes’ komen, maar dat heeft totaal geen nut.
  Tjaahh, nut … Het heeft nut voor die ene korte, kleine maand.

 21. Anoniem -   
  Rechtskennis's avatar

  Als de update verplicht is kan Sony je uitsluiten van HUN netwerk als je geen originele software op de Playstation heb geïnstalleerd. Je Playstation vervolgens onklaar maken door Sony, zoals wij gehoord hebben wat door sommige mensen beweerd wordt, is ten strengste verboden. Dit valt onder vandalisme.

  Trouwens ook de opmerkingen van “Het is mijn apparaat en daar kan ik mee doen wat ik wil, wat de laatste tijd op veel fora te lezen valt” gaat niet op. Je bent dan wel eigenaar maar je hebt niet de rechten die op het product gelden. Dat betekend dat je eigenlijk niets aan het product mag veranderen. Dit kun je vergelijken met bv een auto die je gekocht hebt en wilt veranderen in een cabrio of bv. motortuning (andere software in het motormanagenment) wilt toepassen, zonder uitdrukkelijke toestemming van de producent is dit niet toegestaan, in tegenstelling tot wat velen denken.

 22. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  @shooterman100:

  precies ik heb toch dat ding gekocht hij is van mij dus bepaal ik zelf wat ik ermee doe.
  en het is zo makkelijk om de update te omzeilen en toch inloggen en online spelen via psn

 23. Anoniem -   
  lex's avatar

  wie niet horen wil moet maar voelen en dit zelfde geldt ook voor sony ze zouden maar oppassen wat ze zeggen de hypervision keys staat zo op het net.

  ik heb de console gekocht en doe wat ik ermee wil ik laat me niks opleggen door een producent of hij in bruikleen is het een andere reden en dan wil ik nu ook de volle bedrag terug tegen inlevering inclusief de bedragen van mijn games.

  ik zou zeggen go hackers go.

  de wereld en het net is niet van sony wat ze zelf denken gvd laten ze maar eens meer games uitbrengen ipv geld te verspillen aan die security.

  vergelijk de ps2 eens met de ps3 dan vind ik de ps3 echt een afgang met de huidige aanbod het is een console voor 3d games en kijk eens naar de rpg genre alles is nog 2d neem voor de gein eens cross edge het ziet er toch niet uit lijkt wel een psx game.

  boycotten dat troep