De afgelopen twee weekenden kon je aan de slag met de beta van Call of Duty: Modern Warfare. Jullie zijn kennelijk veel wezen knallen, want volgens Activision was de beta de meest succesvolle in de geschiedenis van de franchise. De beta zag namelijk het hoogste aantal gebruikers ooit en er zijn nog nooit zoveel uren in een Call of Duty beta gestopt. Tevens zag men een piek in de hoeveelheid gebruikers die tegelijkertijd aan het spelen waren.

Dit succes is mogelijk te danken aan het feit dat er voor het eerst cross-play aanwezig is in de franchise. Patrick Kelly, creative director en co-studio hoofd van Infinity Ward, meldde ook dat ze graag de best mogelijke online ervaring willen leveren. Het samenbrengen van spelers op verschillende platformen is daar een onderdeel van.

Tijdens State of Play van afgelopen dinsdag werd er nog een gave trailer van de campagne vrijgegeven, die zeker het bekijken waard is. Call of Duty: Modern Warfare is vanaf 25 oktober verkrijgbaar. De game verschijnt voor de PS4, Xbox One en pc.