Special: Vijf onderdelen om naar uit te kijken in Destiny 2: Shadowkeep – Volgende week verschijnt eindelijk de nieuwe uitbreiding voor Destiny 2 en er is een hoop nieuwe content om te ontdekken voor de spelers. Er gaat ook veel veranderen op zowat elk vlak van de game. Denk aan de PvE ervaring, maar ook de balans van de multiplayer gaat op de schop. Met een nieuwe uitbreiding zijn er altijd onderdelen waar iedereen naar uitkijkt en vandaar dat we ook ons lijstje graag met je willen delen.

1. Armor 2.0

Het eerste wat op de lijst staat is niet zozeer meteen nieuwe content, maar eerder iets wat op de lange termijn de game fris en interessant moet houden. Met Shadowkeep introduceert Bungie een volledig nieuw systeem wat betreft gear en het lijkt meer op wat we gewend zijn uit het eerste deel. Intelligence, strength en meer van dat soort termen keren terug naar de armor die je kan verzamelen, waardoor je als speler een ruimere keuze hebt in hoe je jouw Guardian neerzet. Je kan een set ontwikkelen specifiek voor PvE, zoals de nieuwe Raid of juist je gear afstellen op andere activiteiten. Heb je bijvoorbeeld in PvP gauntlets nodig die een specifiek wapen sneller laat herladen, dan is dat nu via dit systeem mogelijk.

Je bent wat dat betreft minder afhankelijk van de loot die je normaal krijgt, wat soms heel erg willekeurig was. Daarnaast kun je visueel de gear het uiterlijk geven naar wens. Items die je via Eververse hebt bemachtigd kun je bijvoorbeeld alleen voor de uitstraling gebruiken terwijl je als het ware onderhuids gear gebruikt met goede statistieken, zoals gewenst. Als die van oorsprong niet de looks hebben die je wenst, dan kan je dat nu ook gaan customizen. Verder zul je vanaf 1 oktober ook Artifacts kunnen verdienen wat extra bonussen geeft en die hebben ook invloed op de nieuwe Finishers. Dit is een nieuwe feature op het gebied van gameplay waarbij je vijanden met een speciale mêlee aanval af kan maken. Dat geeft even net wat meer voldoening dan de laatste lading kogels afvuren, iets wat we normaal doen.

2. Nieuwe verhaallijn en quests

We gaan terug naar de maan in Shadowkeep en we komen erachter waar Eris Morn mee bezig is geweest sinds de aanval op de aarde aan het begin van Destiny 2. Ze is altijd al een boeiend personage geweest binnen de serie vanwege haar uiterlijk en de mysterie die om haar heen hangt. De nieuwe verhaallijn lijkt al erg interessant te worden en we zijn dan ook zeer benieuwd naar wat de Hive hebben opgebouwd en hoe hun basis op de maan, de Scarlet Keep, er van binnen uitziet. Naast de missies mogen we na verloop van tijd ook een nieuwe dungeon verwachten die vergelijkbaar is met de Shattered Throne van de Dreaming City. Drie weken na de lancering van Shadowkeep krijgen we ook onze eerste Exotic quest voor een boog en tijdens het uitvoeren hiervan mogen we eveneens een kort verhaal verwachten.

blank

3. Garden of Salvation

Met elke uitbreiding tot nu toe kwam er een nieuwe Raid of laag bij en met Shadowkeep zal dat niet anders zijn. En wellicht zou je verwachten dat we hier tegen de Hive zouden vechten vanwege het thema van de uitbreiding, maar nee, het is de Vex waar we mee moeten afrekenen in de Garden of Salvation. We keren terug naar de Black Garden om daar de nieuwe Raid te spelen en op dat moment begint ook de aanval van de Vex op de maan. Afgaande op eerdere Raids zal de nieuwe ook vol zitten met bepaalde mechanieken en puzzels, waarin je als team gecoördineerd moet samenwerken om het tot een goed einde te brengen. Bungie heeft daarbij ook aangekondigd dat er speciale uitdagingen gaan komen voor de Raid, waarvan de eerste begin november zal verschijnen. Wat dit precies gaat betekenen is nog niet duidelijk al zal het ons niet verbazen dat we via de uitdagingen extra loot kunnen verdienen.

4. Nightmare hunts

Aan het begin van de verhaallijn van Shadowkeep zul je erachter komen dat vijanden uit het verleden ontsnapt zijn op het oppervlakte van de maan. De jacht op deze vijanden zal een week na de lancering geopend worden. De spelers die Destiny vanaf dag één gespeeld hebben, zullen tijdens de jacht bekende namen terug gaan zien. Zo zullen we op Omnigul moeten jagen die je wellicht nog kent aan haar herkenbare gekrijs. Hoe deze jacht verder in elkaar steekt is nog even afwachten, maar we gaan er eigenlijk wel vanuit dat hier meerdere quests aan verbonden zitten waar ook Eris Morn weer een grote rol in speelt. Er zal in ieder geval een hoop loot te verdienen zijn om je naar het hogere power level te brengen om ervoor te zorgen dat je de meer uitdagende content aan kan.

blank

5. Nieuwe content en balans voor PvP

De multiplayer van Destiny 2 zal met Shadowkeep een opfrisser krijgen. Zo zullen een tal van wapentypes aangepast worden en hierdoor zal de balans wijzigen. Na een lange tijd is dit naar onze mening zeer welkom en het zorgt tevens voor een nieuwe dynamiek. Buiten dat krijgen we ook nieuwe content voor het PvP gedeelte. Volgende week krijgen we een nieuwe map genaamd Fragment en twee klassiekers uit de eerste Destiny met Widow’s Court en Twilight Gap. Later in de maand zal er een nieuwe modus worden toegevoegd, die Momentum Control heet. In Crucible Labs waarin modi getest kunnen worden zien we verder de terugkeer van Elimination. Iron Banner zal als tijdelijk evenement ook weer beschikbaar worden gesteld en zal trouwens gratis speelbaar zijn voor alle spelers.

Dinsdag komt er dus een hoop naar Destiny 2, maar ook in de weken erna mogen we nog veel nieuwe content verwachten. Spelers hoeven zich dit najaar dus absoluut niet te vervelen. Destiny 2: Shadowkeep kan je hier in pre-order plaatsen.