Valve brengt dit jaar Portal 2 naar de PlayStation 3 toe en dat gebeurt niet zonder slag of stoot. Op dit moment zijn ze de laatste loodjes aan het leggen om de game af te maken voor de release op 21 april aanstaande. Daarbij hebben ze iets heel moois bevestigd over deze game en dan met name hoe je Portal 2 online kan spelen.

Portal 2 wordt namelijk een cross-platform game voor de PlayStation 3 en PC of Mac, zo verteld Gabe Newell van Valve. Dat betekend dat je met een PSN-account kan gamen en chatten met gamers die de game spelen op de PC of Mac. Ook bestaat de mogelijkheid om je PSN-account te linken aan een account van Steam, de bekende online service voor PC- en Mac-gebruikers.

Maar dat is niet het enigste, want als je Portal 2 koopt voor de PlayStation 3 krijg je namelijk een code voor de versie voor de PC of Mac. Het lijkt erop dat Valve er alles aan doet om ons een goede game te bieden met veel mogelijkheden met Portal 2. Of het allemaal een succes wordt, merken we vanzelf aan het einde van april.

“We made a promise to gamers at E3 that Portal 2 for the PlayStation 3 would be the best console version of the product. Working together with Sony we have identified a set of features we believe are very compelling to gamers. We hope to expand upon the foundation being laid in Portal 2 with more Steam features and functionality in DLC and future content releases.”