Gezien de release van de stealth-titel Sniper: Ghost Warrior Contracts nog maar enkele maanden van ons is verwijderd, besliste ontwikkelaar CI Games om beelden van de gamescom demo van deze game voor iedereen online te zetten. Dit zodat ook mensen die geen toegangsticket konden bemachtigen voor het evenement nu kunnen meegenieten van zo’n tien minuten aan nieuwe, spannende gameplay. Senior Community Manager Asim Tanvir begeleidt ons door het gehele proces met allerlei weetjes over de game.

De demo speelt zich af rond Kolchak Harbor, wat slechts één van de vijf regionen in de game is. In de demo wordt onder andere het “Dynamic Reticule System” aan ons voorgesteld, een systeem dat ervoor zorgt dat we meer details krijgen rond de ballistiek en atmosfeer tijdens het snipen, waardoor het opzetten van hét perfecte schot vlotter zou moeten verlopen. Ook krijgen we enkele tech tools te zien die tot je beschikking staan. Denk hierbij aan spionage drones en Augmented Reality Masks.

De game mikt er bovendien op om de beste sniping game te worden op de markt, maar of dit werkelijk zal lukken zal vanaf 22 november duidelijk moeten worden. De gamescom demo kan je integraal hieronder bekijken.