Eerder deze week kregen we eindelijk nieuwe beelden te zien van The Last of Us: Part II. Naughty Dog greep dit moment ook aan om nieuwe informatie over de game bekend te maken. Eén van de dingen die de ontwikkelaar wist te melden, is dat dit vervolg geen multiplayer bevat.

Dit zorgde bij sommigen toch voor teleurstelling, want de online Factions modus uit het eerste deel was behoorlijk populair. Verder kwam deze onthulling niet overeen met eerdere uitspraken van Naughty Dog. De studio liet vorig jaar namelijk nog weten dat The Last of Us: Part II wel een multiplayer zou gaan bevatten.

Vanwege de reacties op dit nieuws, heeft Naughty Dog nu een verklaring gedeeld over het gebrek aan een multiplayer in het tweede deel. Via Twitter meldt de studio dat het singleplayer avontuur hun grootste en meest ambitieuze project ooit is. De plannen die Naughty Dog had voor de online Factions modus werden echter ook steeds groter en groter. Daardoor werd de multiplayer eigenlijk meer dan een eenvoudige extra voor naast de singleplayer.

Om de visies voor zowel de singleplayer als de multiplayer waar te kunnen maken, heeft de ontwikkelaar besloten om The Last of Us: Part II uit te brengen zonder een multiplayer. Het is dus wel duidelijk dat er grootse plannen waren voor de multiplayer, maar niet getreurd. Naughty Dog zegt namelijk dat we in de toekomst gaan merken wat de online ambities van de studio zijn, maar dan niet als onderdeel van The Last of Us: Part II.

Het klinkt alsof Naughty Dog hiermee hint naar een mogelijk standalone multiplayer ervaring die gebaseerd is op de Factions modus, maar dat is voorlopig niets meer dan speculeren. Het zal waarschijnlijk nog wel een tijdje duren totdat we hier meer over gaan horen, maar fans van de multiplayer van The Last of Us zullen in ieder geval blij zijn om te weten dat Naughty Dog de modus ook zeker niet is vergeten.