De Franse ontwikkelaar en uitgever Ubisoft is intussen bijna niet meer weg te denken uit het hedendaagse gamelandschap: door de jaren heen kregen we immers erg veel AAA-titels door Ubisoft voorgeschoteld, de ene met een al wat hogere kwaliteit dan de andere uiteraard. Ubisoft gaf zelfs onlangs een overzicht met hun meest recente verkoopcijfers en de omvang van de playerbase van enkele van hun grootste franchises, dat je hieronder kan bekijken met dank aan analist Daniel Ahmad:


blank
Op de eerste plaats, met kop en schouders boven de rest, staat waarschijnlijk dé meest bekende Ubisoft-franchise: Assassin’s Creed. Wereldwijd zijn inmiddels al minstens 140 miljoen exemplaren van games uit deze franchise verkocht, waarvan minstens 95 miljoen behoren tot unieke spelers. De Assassin’s Creed franchise is inmiddels al 12 jaar oud, wat wil zeggen dat ongeveer 11.5 miljoen exemplaren van elke aparte game over de toonbank zijn gegaan.

Zo’n 70 miljoen exemplaren zijn dan weggelegd voor de Just Dance games, waarvan er elk jaar wel een nieuwe editie wordt uitgebracht. Meer dan 2.5 miljard songs werden al afgespeeld, wat kennelijk garant zou staan voor het verbranden van 80 miljard calorieën. Dance on!

Wanneer we kijken naar de meest uitgebreide playerbase, wordt de eerste plaats ingenomen door Tom Clancy’s Rainbow Six Siege, met 50 miljoen spelers, op de voet gevolgd door Tom Clancy’s Ghost Recon met 30 miljoen.

Ubisoft bewijst, met andere woorden, dat het een grote speler is op de markt met verschillende langlopende franchises die vandaag de dag nog steeds erg populair blijken. Wat ons betreft mogen vele van deze franchises in de toekomst zeker nog blijven voortgaan!