De 21-jarige Beau uit Velserbroek gaf in slechts één jaar tijd 8.000 euro uit aan FIFA, zo meldt RTV NH. Beau koopt behoorlijk wat in-game pakketten voor echt geld om zo een goed team bij elkaar te sprokkelen voor FIFA Ultimate Team. Je weet alleen van te voren nooit wat je krijgt en dus kun je tot oneindig pakketten blijven aanschaffen in de hoop op goede spelers.

Dit wordt door veel mensen als een casino-element gezien en daarom is het in onder andere België zelfs verboden. Ironisch, want de spelers waar iedereen op hoopt zijn veelal Belgen met sterren als Hazard en De Bruyne

Heel veel spijt heeft Beau overigens niet, hij zegt: “Ik heb hier zelf voor gekozen, en kon het ook gewoon zelf betalen.” Beau heeft namelijk gewoon een baan en bezit een snackbar en ’s nachts werkt hij in de vishandel van zijn vader. Toch zijn de ouders van Beau en zijn vriendin er minder blij mee, zo verklaart hij: “Mijn ouders hebben weleens mijn pinpas afgepakt, maar toen lukte het me toch om bij de Intertoys om de hoek FIFA-tegoed te kopen. Je gaat dus wel rare fratsen uithalen omdat je een drang hebt die packs te openen.

Bekijk het video-item van RTV NH met Beau hieronder: