Bruce Straley heeft Naughty Dog alweer twee jaar geleden verlaten, nadat hij samen met zijn collega Neil Druckmann de fantastische games Uncharted 4: A Thief’s End en natuurlijk The Last of Us afleverde. Na het bericht van afgelopen week dat The Last of Us: Part II geen multiplayer zal hebben, was de teleurstelling onder de fans bijna voelbaar.

Daarna kwam ontwikkelaar Naughty Dog terug op dat bericht, ze hintten dat er mogelijk wel een online ervaring aan zit te komen, maar niet samen met de The Last of Us: Part II. Nu heeft Straley op Twitter zijn zegje gedaan. Hij geeft aan dat hij het team van Naughty Dog ontzettend goed kent en dat zowel de singleplayer als de multiplayer “extreem ambitieus” zijn.

Hierna voegt hij toe dat het brengen van de best mogelijke ervaring altijd het doel van Naughty Dog is geweest en dat hij ontzettend dankbaar is voor alle fans van de multiplayer van The Last of Us. Het voorlopig ontbreken van een multiplayer modus is natuurlijk ontzettend jammer, maar mogelijk dat de Amerikaanse ontwikkelaar juist extra de tijd kan nemen om een waardig multiplayer component neer te zetten.

The Last of Us: Part II is vanaf 21 februari verkrijgbaar.