Mocht je nog niet bekend zijn met de hype van dit moment, dan gaan we je daar nu toe doen introduceren. Het gaat om Untitled Goose Game, een game die net zo belachelijk en geweldig is als de naam doet vermoeden. In deze game kruip je in de huid van een gans zonder naam en je hebt eigenlijk maar één taak: mensen irriteren.

Je werkt per gebied een lijstje af aan irritaties voor andere mensen, zoals het pikken van iemand z’n bril, een tuinman tot waanzin drijven door alles af te pakken of een lieve winkeleigenaar te verrassen met je komst en een hoop gekakel.

De game is vooralsnog verkrijgbaar voor de Switch en pc en kwam uit op 20 september. De PS4 lijkt echter ook een versie te krijgen en zelfs mobile staat op de planning van studio Panic. De game rankt voor nu in ieder geval hoog in de charts op de Nintendo Switch, het is dan ook fijn om te weten dat er binnenkort ook een PS4-versie aan kan komen.

Dat bevestigen wilde het team nog niet in het interview met ABC Australia, maar ze gaven wel aan de game snel uit te willen gaan rollen.

The team now hopes the Untitled Goose Game will be rolled out onto the Playstation and Xbox platforms where it could reach a wider audience. However, an expansion to the platforms has not been confirmed.