Sony heeft met PlayStation Now al een lange tijd een service waarmee je games kan streamen naar je PlayStation 4 of pc. De service biedt je de kans om te putten uit een grote catalogus aan allemaal PS2, PS3 en PS4 games. PS Now is echter absoluut niet de enige in zijn soort. Zo heeft onder andere Microsoft al wat langer zijn eigen Xbox Games Pass service en in november komt er met Google Stadia een volgende concurrent bij. Sony heeft afgelopen week de prijzen voor PlayStation Now naar beneden bijgesteld en dat lijkt ons een slimme zet met het oog de concurrentie.

Voorheen betaalde je €14,99 per maand en een jaarlidmaatschap kostte €99,99. Dat was nogal behoorlijk, maar dat is nu flink omlaag gegaan. Sinds afgelopen dinsdag betaal je €9,99 per maand, €24,99 per kwartaal of €59,99 per jaar. Als je voor dat laatste bedrag een jaarabonnement afsluit, betaal je omgerekend slechts €4,99 per maand en dat is niet gek.

Nu gaan we even terug naar het al eerder genoemde Google Stadia. Dat nieuwe platform verschijnt in november en je hebt een basis versie en een pro versie. De basis versie is gratis, waarbij je games kunt streamen tot een resolutie van 1080p. De pro versie kost €9,99 per maand, waarbij je games kan streamen tot een resolutie van 4K en je krijgt er op regelmatige basis gratis games bij.

Dat brengt ons gelijk bij het addertje onder het gras. Want met Google Stadia moet je nog steeds je games los kopen. Dat hoeft bij PS Now juist niet, maar bij die service heb je weer te maken met voornamelijk oudere games daar waar Google Stadia juist ook nieuwe games zal aanbieden om te streamen.

Microsoft heeft ondertussen natuurlijk z’n eigen service waarmee je tegen een vrij laag bedrag per maand allerlei games kan streamen, waaronder ook gloednieuwe titels als Gears of War 5. Die game hoef je bijvoorbeeld niet te kopen, dus een abonnement op Xbox Games Pass is per definitie goedkoper. Het verdienmodel van Microsoft is hierin een beetje troebel maar het heeft Sony wel enigszins gepusht om de kosten voor PlayStation Now aan te passen, anders was het kosten technisch tegenover het aanbod simpelweg te duur.

Het is hoe dan ook een slimme zet van Sony om juist nú de prijzen voor PS Now te verlagen. Zeker als je de prijs van een jaarabonnement voor PS Now per maand doorberekent en dat wegzet tegenover Google Stadia, dan is de service van Sony echt een stuk voordeliger. Maar zoals al aangehaald, betreft het hier wat oudere games, daar waar Stadia natuurlijk inzet op veel meer recente games. Dus voor elk platform valt wel wat te zeggen. Tegelijkertijd is Xbox Games Pass nog steeds erg aantrekkelijk, gezien de nieuwe (exclusieve) titels die aangeboden worden.

Daar laten we het bij, want vanaf hier is het aan jullie. We zijn reuze benieuwd naar hoe jullie tegen dit onderwerp aankijken. Vind je dit een slimme zet van Sony of niet? Of ben je zo conservatief ingesteld dat je je games liever gewoon echt in bezit hebt? Of anders gesteld, ben je nu wel getriggerd om een abonnement op PlayStation Now af te sluiten? Laat je daarom niet onbetuigd en deel hier met ons wat je mening is over dit onderwerp en de stelling!