Bully – of Canis Canem Edit, zoals de game in Europa heette – verscheen in 2006 voor de PlayStation 2. Sindsdien kijken fans halsreikend uit naar een vervolg, maar een aankondiging bleef helaas uit. Dat betekent echter niet dat er nooit aan een vervolg is gewerkt.

Bronnen die nauw betrokken waren bij de ontwikkeling, bevestigen dat Rockstar co-founder Dan Houser en een aantal ontwikkelaars al in 2008 een eerste script hadden klaarliggen. Het verhaal zou wederom draaien om James “Jimmy” Hopkins en zou beginnen bij het huis van Jimmy’s stiefvader tijdens de zomervakantie. Dit komt overeen met eerdere berichten van de YouTuber SWEGTA, die ook een video maakte omtrent de annulering van Bully 2.

Een paar jaar later, ergens tussen de release van Red Dead Redemption en eind 2013, zou een team van Rockstar New England gewerkt hebben aan het vervolg op Canis Canem Edit en er was zelfs een speelbare versie van de game beschikbaar. De demo was gebouwd met behulp van RAGE – de Rockstar Advanced Game Engine – die ook gebruikt is voor Grand Theft Auto IV en V, Max Payne 3 en beide Red Dead Redemption games.

De ontwikkeling van Bully 2 kwam echter nooit op gang en na verloop van tijd viel het project stil en zijn de ontwikkelaars op andere taken gezet. Dit sluit niet uit dat we nooit meer iets van Bully zullen horen, het is natuurlijk mogelijk dat Rockstar besluit om op een later tijdstip weer met het vervolg aan de slag te gaan.

Dit is overigens niet officieel bevestigd door de ontwikkelaar, dus neem het vooralsnog met een korrel zout.