Sony werkt al geruime tijd aan de PlayStation 5 en tot op heden was de verwachting dat de console volgend jaar zou verschijnen. Nu hebben we zekerheid gekregen en we weten ook wanneer de console in 2020 uitkomt. Via een artikel op het PlayStation Blog heeft Sony bekendgemaakt dat de console aan het einde van het jaar uitkomt.

Sony heeft ook officieel aangegeven dat de console de naam PlayStation 5 krijgt, maar dat mag geen verrassing zijn. Wel is interessant om te weten dat de console geleverd zal worden met een gloednieuwe controller die beter aansluit bij de immersie visie die Sony wil nastreven. Dat betekent in de basis dat er twee belangrijke innovaties zijn en die zijn als volgt:

Haptic feedback – De rumble gaat eruit en in plaats daarvan krijg je haptische feedback. Dat geeft een breder en beter gevoel van feedback, waardoor crashen met een auto daadwerkelijk anders aanvoelt dan een tackle op het voetbalveld.

Adaptive triggers – De weerstand van L2 en R2 kunnen geprogrammeerd worden door ontwikkelaars van games, waardoor je een beter gevoel krijgt bij de actie die je verricht. Dit moet samen met de haptic feedback voor een meer krachtige ervaring zorgen.

Qua lay-out zal de controller vergelijkbaar zijn met de DualShock 4.