Het was al bekend dat Bluepoint Games bezig is met wederom een remake, maar buiten dat was er verder geen informatie beschikbaar. Nu is naar buiten gekomen dat het gaat om een ‘grote’ titel voor de PlayStation 5.

Bluepoint Games is bekend van hun remasters en de remake van Shadow of the Colossus. In maart vorig jaar maakte de ontwikkelaar bekend dat zij bezig waren met een nieuwe remake, details ontbraken echter.

Studio president Marco Thrush heeft nu tegenover Wired aangegeven dat het een grote titel betreft die voor de PlayStation 5 in ontwikkeling is. Het ziet er dus niet naar uit dat hun volgende game nog voor de PlayStation 4 zal verschijnen.

Tevens liet Thrush zich zeer positief uit over de SSD die in de PS5 zit. Deze zorgt er volgens hem voor dat de tijden van game-cartridges van vroeger weer terugkeren, waarbij alles binnen no-time geladen wordt.

“The SSD has me really excited. You don’t need to do gameplay hacks anymore to artificially slow players down — lock them behind doors, anything like that. Back in the cartridge days, games used to load instantly; we’re kind of going back to what consoles used to be.”