Met de release van Call of Duty: Modern Warfare keert de geliefde Special Ops modus terug naar de franchise. Eerder werd ons beloofd dat deze modus vandaag getoond zou worden en dat is inmiddels een feit. Een spectaculaire trailer laat de eerste beelden van deze modus zien en tevens zijn er details bekendgemaakt.

De Special Ops missies zijn te spelen met in totaal vier spelers en bestaan uit een brede variatie van opdrachten die in fases gepresenteerd worden. Je kunt dit met vrienden spelen, maar ook met onbekenden gezien de Special Ops modus matchmaking ondersteuning kent.

In deze missies krijg je met allerlei gameplay elementen te maken, zo zul je in tanks rijden, vliegen in een helikopter en op een ATV kunnen springen. Je bent in je missie benadering geheel vrij, maar de vijand zal reageren op je tactiek en dat heeft invloed op het uiteindelijke resultaat.

Alle progressie die je in de multiplayer hebt geboekt kun je overhevelen naar Special Ops en vice versa. Verder kun je killstreaks in deze missies inzetten en na afloop krijg je een beoordeling in de vorm van 1, 2 of 3 sterren, wat replay doet aanmoedigen.

Exclusief voor de PlayStation 4 is de Survival modus en die staat los van Special Ops. In deze modus dien je zo lang mogelijk te overleven terwijl er golven aan (steeds sterkere) vijanden op je afgestuurd worden. Dit is te spelen met maximaal vier spelers op drie verschillende multiplayer maps.