Gisteren kwam dan eindelijk het verlossende woord: de PlayStation 5 zal uitkomen in het laatste kwartaal van 2020. Goed nieuws natuurlijk, maar wat betekent dat voor alle exclusieve games die nog geen releasedatum hebben?

Voor Ghost of Tsushima is in ieder geval duidelijk dat de game nog steeds voor de PlayStation 4 zal uitkomen. Dat is ook voor de early adopters van een PlayStation 5 geen probleem, omdat Sony al een tijdje geleden heeft aangekondigd dat de console backwards compatible zal zijn en dat dit een zeer belangrijke feature is.

Het gerucht dat de releasedatum van Ghost of Tsushima zou uitblijven en dat het één van de releasegames zou worden voor de PS5, werd snel van de tafel geveegd door de president van Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan.

“While there’s much more to share about PlayStation 5 in the year ahead, we have plenty of blockbuster experiences coming your way on PS4, including Death Stranding, The Last of Us Part II, and Ghost of Tsushima.”

We verwachten dat de releasedatum van de game begin volgend jaar bekendgemaakt zal worden, met hopelijk een release nog voor de zomer van 2020. Maar of dat ook waarheid wordt, is nog afwachten.