De PlayStation 5 zal over backwards compatibility beschikken, zo werd eerder dit jaar al aangekondigd door Sony via een artikel op Wired. Veel details gaf de elektronicafabrikant toen niet, maar voor het gemak ging iedereen er van uit dat het voor elke PlayStation 4 game zou gelden. Dat blijkt nu echter nog niet helemaal zeker te zijn.

Sony heeft hierover in een ietwat vage omschrijving gesproken tegen het Japanse magazine Famitsu (via BlackKite), waarbij ze stellen dat het ontwikkelteam momenteel nog bezig is met het realiseren van ‘complete compatibiliteit’ en dat we nadere informatie moeten afwachten.

“Currently, the dev team is putting all power on verifying whether they can secure a complete compatibility. Please wait for more information.”

Dit kan betekenen dat 100% backwards compatibility geen zekerheid is. Ook kan het zijn dat Sony zichzelf enigszins indekt voor het geval titels uiteindelijk niet goed werken op de PlayStation 5. Daarnaast kan het om een specifiek type PlayStation 4 games gaan, het is voor nu koffiedik kijken.

In de loop van volgend jaar zullen we meer over de PlayStation 5 te weten komen en dan zal de backwards compatibility ongetwijfeld nader toegelicht worden.