Het is geen geheim dat Sony werkt aan een nieuw PlayStation VR model, die zal alleen niet tegelijkertijd met de PlayStation 5 verschijnen. Het kan dus nog wel even duren voordat het nieuwe model uitkomt, maar nieuwe patenten geven alvast zicht op wat Sony zoal met het model van plan zou kunnen zijn.

Letsgodigital heeft patenten opgedoken waaruit blijkt dat de headset is voorzien van camera’s aan de voor- en achterkant. Hiermee zou de ruimtelijke omgeving beter ingeschat kunnen worden voor een meer accurate positiebepaling.

Ook wordt in het patent gesproken over een controller met een ingebouwde camera, wat bijvoorbeeld voor motion detectie gebruikt kan worden. Het beste nieuws is echter dat er over Bluetooth communicatie gesproken wordt en dat zou een hint naar draadloos gebruik kunnen zijn.

Een andere feature is ook interessant, zo zou dit model een transparant blikveld kennen (via de front camera) voordat je in de game duikt. Dit is gemakkelijker qua gebruik, gezien je dan jezelf op de juiste manier kunt installeren zonder dat je ‘blind’ bent. Tevens zou hiermee augmented reality mogelijk kunnen worden met PlayStation VR.

Tot zover de details uit dit patent, hieronder nog een afbeelding. Weet wel dat Sony aan de lopende band nieuwe patenten indient en dat er lang niet altijd iets mee gedaan wordt. Dus of deze punten straks realiteit worden is natuurlijk afwachten.