Ken je dat gevoel dat je na het beëindigen van een goede game al direct verlangt naar een sequel? Wel dat gevoel hadden velen na het spelen van de absolute topper Bloodborne, de donkere en uitdagende actiegame van ontwikkelaar FromSoftware.

De game werd bij de release erg goed ontvangen en heeft ongetwijfeld een plekje verdiend in het hart van vele gamers. Waarom is er dan nog steeds geen sprake van een vervolg?

De regisseur van Bloodborne, Hidetaka Miyazaki, gaf ons hierover wat meer duidelijkheid tijdens een interview met GameSpot Brazil. Tijdens het interview werd de eventuele mogelijkheid van een sequel besproken en de desbetreffende quote kan je hieronder vinden:

I consider Bloodborne to be an almost perfect game. Is there anything you’d change about it?

Thank you very much! I try not to think too much about which elements I’d improve after shipping a game. But I’d have improved on the Chalice Dungeons and the Blood Gems, that I wish were a bit more detailed, worked more thoroughly. I see the possibility of adding more to it.

Maybe in a Bloodborne 2?

(Laughs) Bloodborne 2… Unfortunately, it’s not up to me.

Miyazaki-San heeft dus, met andere woorden, zelf niet het laatste woord in de kwestie. Hij verwijst hiermee naar Sony, die de rechten op het IP bezit en dus de macht heeft om groen licht voor een sequel te geven. Miyazaki heeft momenteel waarschijnlijk wel even de handen vol aan Elden Ring, maar Bloodborne 2 mag er zeker en vast ook wel komen in de toekomst!