The Outsider komt niet meer of toch wel?

Frontier Developments was onder leiding van David Braben bezig met een nieuwe game genaamd The Outsider. Het verhaal van de game gaat om CIA-agent Jameson die zelf een voortvluchtige wordt in plaats van deze op te sporen. In principe zou Electronic Arts deze game aan het einde van dit jaar gaan uitbrengen, maar hebben dit project stopgezet. Daarna was het de beurt aan Codemasters om de game uit te geven, maar ook deze uitgever wilt deze game niet meer uitgeven.

Nadat twee uitgevers de game niet willen uitgeven, lijkt het erop dat The Outsider niet meer komt. Ook doordat er bij de ontwikkelaar zelf ontslagen zijn gevallen en andere prioriteiten zijn gesteld lijkt het erop dat The Outsider in een kast wordt gelegd en veel stof zal opvangen.

“We have had to change priorities because of requirements on other unannounced projects. Some people have been moved, and we are very sad to have made some people redundant.”

Toch laat David Braben het niet hierbij zitten en zegt al een nieuwe uitgever te hebben gevonden om The Outsider alsnog dit jaar uit te laten komen. Hoe de game eruit ziet kan je hieronder zien en als The Outsider uitkomt, is het misschien wel een game met een goed verhaal. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

“There is still publisher interest in the project, and we haven’t cancelled it.”

Boxshot The Outsider

The Outsider

Releasedatum:
niet beschikbaar
Genre:
niet beschikbaar
Uitgever:
niet beschikbaar
Ontwikkelaar:

5 reacties

 1.    6677 XP
  Myx's avatar

  Doet me denken aan prison break, dan vooral seizoen 2.

 2.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  Mag nog een hoop aan gedaan worden.

 3.    244 XP
  oOMorfieusOo's avatar

  Lijkt inderdaad op prison break ja. Duurt nog wel een tijdje voordat dit af is, als ze dit afgelopen najaar wilde uitbrengen had het ook niet veel opgeleverd denk ik..

 4. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  Ben ik in een tijdwarp terecht gekomen en is het weer 2004? Want als ik deze game zo zie lijkt het daar wel op!

 5.    508 XP
  NightHawk's avatar

  Spijtig, zag er wel leuk uit