Agent 47 kan misschien in de nabije toekomst opnieuw aan het werk, of daar lijkt het toch tenminste wel op. Warner Bros. Interactive Entertainment en de onafhankelijke ontwikkelaar IO Interactive hebben immers een wereldwijde uitgave- en distributieovereenkomst aangekondigd voor een nieuwe pc- en console game en dat deed wat geruchten oplaaien.

IO Interactive heeft op het moment van schrijven twee onafhankelijke studio’s, IOI Kopenhagen in Denemarken en de pas geopende IOI Malmö studio in Zweden. Beide studio’s zullen volledig betrokken zijn bij de ontwikkeling van de nieuwe game in het kader van dit samenwerkingsverband.

De voorzitter van Warner Bros. Interactive Entertainment, David Haddad, aan het woord:

“We verheugen ons op het voortzetten van onze relatie met het talentvolle team van IO Interactive. IO Interactive heeft een jarenlange ervaring in het ontwikkelen van populaire games en we kijken ernaar uit om samen een nieuwe pc- en console game te ontwikkelen voor spelers van over de hele wereld.”

Ook Hakan Abrak, de CEO van IO Interactive, ziet deze samenwerking als iets positiefs:

“In de afgelopen jaren heeft Warner Bros. ons uit de eerste hand laten zien dat ze onze creatieve visie begrijpen en respecteren, en we zetten onze samenwerking graag voort. IO Interactive kijkt met trots terug op de creatie van boeiende personages en universums waaraan onze spelers veel plezier kunnen beleven. Het zit in ons DNA. Nu we van start gaan met dit spannende project om samen met Warner Bros. een nieuw universum te creëren voor IOI, zijn we op zoek naar ambitieus talent voor onze teams in Kopenhagen en Malmö om deel te nemen aan deze bijzondere reis.”

Eerder werkten IO Interactive en Warner Bros. al samen aan verschillende titels binnen de bekende Hitman-serie. Denk hierbij aan Hitman 2 (2018), Hitman: Definitive Edition (2018) en Hitman HD Enhanced Collection (2019). Of deze aankondiging garant staat voor een nieuwe Hitman game zal de toekomst moeten uitwijzen, maar we houden jullie alleszins op de hoogte van verdere ontwikkelingen!