Regels zijn er om gebroken te worden. Neen, we proberen je niet aan te zetten tot illegale acties, maar geef toe dat het af en toe wel eens leuk kan zijn om dingen anders te doen dan het eigenlijk de bedoeling was. Zeker bij het spelen van games is het breken van alle logische regels een vaak voorkomende praktijk, zodra de game dit toelaat uiteraard. Volledige artistieke vrijheid om een game te spelen zoals je wilt, wat wil je nog meer?

Het opkomende Cyberpunk 2077 van ontwikkelaar CD Projekt RED lijkt een game te gaan worden die de speler zoveel mogelijk vrijheid geeft, zodat je kan spelen op welke manier je maar wilt. Denk aan het eerdere nieuws waarin werd aangekondigd dat je de game in principe kan uitspelen zonder ook maar één dode op je geweten te krijgen. Er zijn echter grenzen, als we mogen afgaan op een Facebook bericht van de makers van de game. Een fan vroeg hierbij initieel of er een mogelijkheid zou zijn om het spel uit te spelen zonder gebruik te maken van de futuristische cyberware. Het antwoord op deze vraag leest als volgt:

“Je kan de game niet als purist uitspelen, aangezien sommige cyberware via quests geïnstalleerd zal worden”

Nu is het misschien wel logisch dat cyberware essentieel is om de game uit te spelen, gezien het toch wel één van de meest centrale elementen van de game vormt. Mensen met een allergie voor futuristische cyberware laten deze titel best links liggen.

Cyberpunk 2077 is vanaf 16 april 2020 te spelen.