Begin deze week bevestigde Sony dat de PlayStation 5 aan het einde van volgend jaar verschijnt. Na die aankondiging werden er nog meer details over de aankomende console bekendgemaakt en daarmee is de hype rondom de volgende generatie consoles weer flink op gang gekomen.

Veel ontwikkelaars zijn natuurlijk al bezig met games voor de PlayStation 5 en daardoor weten ze dus ook al meer over wat de console gaat brengen. Als we Marvel Games moeten geloven, dan gaat de toekomst er rooskleurig uitzien. Eric Monacelli, director of production bij de studio, liet zijn enthousiasme blijken door middel van een bericht op Twitter.

De laatste tijd heeft Marvel Games veel samengewerkt met Sony. Zo bracht Insomniac Games (inmiddels een first-party studio van Sony) ons natuurlijk de PS4-exclusive Marvel’s Spider-Man en begin volgend jaar verschijnt Marvel’s Iron Man exclusief voor PlayStation VR. Daarnaast krijgt het aankomende Marvel’s Avengers exclusieve content op de PlayStation 4.

Gezien het succes van deze samenwerking lijkt het aannemelijk dat we hier in de toekomst meer van kunnen verwachten en het enthousiasme van Marvel Games over de PlayStation 5 voorspelt alvast veel goeds. Waar het uiteindelijk in gaat resulteren is natuurlijk afwachten, maar wij zijn in ieder geval alvast erg benieuwd.