Als je oog in oog komt te staan met een gigantische horde zombies, tel je vast niet precies na hoeveel van je ondode vijanden je nu precies echt dood hebt gemaakt. Je bent immers vast te druk bezig met je eigen hachje te redden en je hebt niet echt tijd om je met zulke nutteloze futiliteiten bezig te houden. Goed nieuws, want laat dat nu net zijn wat ontwikkelaar Bend Studio wel voor ons heeft gedaan: een telling gemaakt van het totale aantal freakers waarvan we de voorbije maanden definitief afscheid van namen in de DLC uitdagingen van Days Gone. Check het overzicht hieronder.

De telling werd gestart vanaf de toevoeging van de eerste gratis DLC challenge in juni. Denk hierbij dus aan de bike-challenges, horde hunts en combat encounters. Onderaan het overzicht zie je al snel het wel erg hoge totaal van 928 miljoen dode freakers staan. Dit getal telt bovendien menselijke doden niet mee, waardoor het totale aantal kills eigenlijk nog wat hoger had moeten liggen. Leuk detail: 4.6 miljoen van deze doden werden bovendien veroorzaakt door een onfortuinlijke botsing met de trouwe bike van Deacon St. John.

Naast het aantal kills geeft het overzicht nog enkele andere leuke weetjes mee. Zo zijn er sinds de launch van de DLC challenges al een mooi totaal van 7.8 miljoen uitdagingen voltooid en werden 811 duizend patches, een soort embleem als beloning voor een bepaalde taak, uitgedeeld. Days Gone leeft met andere woorden nog steeds, ook al had de game een ietwat valse start.