Een paar weken geleden bracht Activision Call of Duty: Mobile uit, wat nadien een gigantisch succes werd met inmiddels meer dan 100 miljoen downloads. In eerste instantie was het mogelijk de game met de DualShock 4 controller te spelen, gezien die controller door zowel iOS als Android geaccepteerd wordt.

Dat zorgde echter voor een balansprobleem, want spelers met controller waren zo veel nauwkeuriger dan spelers zonder. Kort na de release van de game werd de ondersteuning logischerwijs dus uitgezet, maar er bestaat een goede kans dat het op termijn terugkeert. Dit blijkt uit een antwoord van Activision toen er navraag werd gedaan.

“We hear you loud and clear that you want to know about controller support.”

“We are currently testing controller support and looking at the possibility of offering this feature sometime in the future, but we’d have to make sure it is properly implemented and balanced. Just hang tight.”

Videogameschronicle meldt samen met dit bericht dat Activision overweegt om aparte playlists toe te voegen voor spelers met en zonder controller, zodat de balans in orde blijft. Voor nu is het echter even afwachten, gezien er geen timeline werd gegeven.