We weten sinds een week dat de PlayStation 5 in het najaar van 2020 zal verschijnen, maar meer precies kon Sony nog niet zijn. Als we op de PlayStation 4 afgaan, dan zou een release halverwege of eind november realistisch zijn. Het kan echter ook december worden, dat meldt Tweaktown op basis van eigen bronnen.

Industrie bronnen zouden aan de website hebben laten weten dat de PlayStation 5 in december uitgebracht zal worden, maar wanneer precies werd niet aangegeven. Mocht dit kloppen, dan zou begin december logisch zijn om zo opgepikt te kunnen worden door consumenten voor de feestdagen.

Aan de andere kant klinkt december ietsje te laat, gezien Black Friday dan net voorbij is. De PlayStation 4 verscheen op 29 november 2013, dus dat was ook vrij laat. Wel kwam de console twee weken eerder in de Verenigde Staten uit.

Dit gerucht samen genomen met de historie geeft een goede reden om in ieder geval te denken aan eind november, begin december. Sony zal wellicht begin volgend jaar meer concreet zijn. Wat denken jullie? Laat het hieronder weten.