Door de jaren heen hebben we hoge hoogtes, maar ook diepe dalen meegemaakt als het op Resident Evil games aankomt. De eerste Resident Evil dateert intussen al van 1996 en was indertijd verantwoordelijk voor de grondlegging van het survival horror genre.

Intussen hebben we al kunnen “genieten” van talloze sequels, prequels en spin-offs die het Resident Evil logo dragen. Tijd dus voor Capcom om even de balans op te maken en te bekijken hoe populair deze gigantisch uitgebreide franchise eigenlijk is.

In het meest recente jaarlijkse verslag van Capcom is te lezen dat de totale verkoopsteller van alle Resident Evil games sinds kort op 91 miljoen exemplaren staat. Het gaat hier dus om elk verkocht exemplaar van elke Resident Evil game samengeteld. De meest recente game in de serie, de Resident Evil 2 remake, verkocht hierbij 4.5 miljoen exemplaren. De meest populaire game in de lijst blijft echter Resident Evil 5, die op een troon van 11 miljoen verkochte exemplaren zit.

De Resident Evil franchise blijft leven, want in de nabije toekomst kunnen we ook Project Resistance verwachten. Waar die game zal eindigen op de lijst, zal de tijd echter moeten uitwijzen.