De PlayStation 5 zal met een nieuwe controller komen, die verschillende aanvullende features zal bieden ten opzichte van de DualShock 4. De eerste details daarover maakte Sony vorige week al bekend, maar nu geeft een opgedoken patent meer zicht op mogelijke cloud gaming features.

De site Techtastic meldt dat Sony vorige week een patent heeft aangevraagd voor een controller die direct met het internet verbonden wordt. Deze controller zou dan interactief kunnen zijn met een cloud gaming server. In dit geval zal de server de input verwerken en dat weergeven in gameplay over het internet naar een lokaal scherm.

In feite betekent dit dat de controller direct met de server werkt en daarbij de console volledig buiten beschouwing laat. Het kan hier om de PlayStation 5 controller gaan, maar ook om een compleet losse controller die specifiek voor PlayStation Now is bedoeld.

Sony vraagt vaak patenten aan en vaak gebeurt er niets mee, dat kan dus ook voor dit patent gelden. Desalniettemin is het een interessant idee met het oog op het toenemen van streamen.