2019 markeert het 20-jarige bestaan van Final Fantasy VIII en we kunnen vanaf 3 maart 2020 natuurlijk aan de slag met de remake van het twee jaar oudere broertje: Final Fantasy VII. Als het echter aan Yoshinori Kitase ligt, zien we ook van het achtste deel in de populaire JRPG-reeks een remake verschijnen.

Dit vertelde de Japanse regisseur in een interview met DualShockers. Toen er gevraagd werd wat Kitase zou doen als de fans zouden vragen om een remake, gaf hij aan dat hij dat graag zou willen zien. Hij zou er dan niet zelf aan willen werken, maar hoopt wel dat de jongere mensen bij Square Enix dat willen doen:

“Well, Final Fantasy VII Remake isn’t even out yet (bitter smile). Personally speaking, if the young staff members at Square Enix say they want to do a Final Fantasy VIII Remake then I’d like it to happen. FFVII Remake was born because everyone currently at Square Enix wanted to remake FFVII with our current technology. So rather than me, I hope the young staff will do a remake.”

Mocht het toch niet zover komen, dan kun je nog altijd aan de slag met Final Fantasy VIII Remastered, die sinds 3 september verkrijgbaar is.