BioWare liefhebbers en geïnteresseerden in Anthem kwamen begin dit jaar van een behoorlijk koude kermis thuis. De game voldeed absoluut niet aan de hoge verwachtingen en werd geplaagd door veel technische tekortkomingen. De ontwikkelaar beloofde verbetering en werkt nog steeds aan de titel, getuige de recente update.

De game kreeg behoorlijk slechte cijfers en met een vocale BioWare community leek de titel enigszins ten dode opgeschreven. Het tegendeel blijkt echter waar, want de game doet het in de Verenigde Staten vrij goed. Mat Piscatella van de NPD Group (die verkoopcijfers registreert) meldt op Twitter dat de game vrij goed verkoopt.

In augustus stond Anthem namelijk op de vijfde plaats van best verkopende game. Nu weten we niet de totale verkoopcijfers, maar dat de game op die plaats weet te eindigen achter Madden NFL 20, The Division 2, Kingdom Hearts III en Mortal Kombat 11 is niet gek.

Wat natuurlijk helpt is dat de game voor een prikkie verkrijgbaar is bij diverse retailers. De community kent in ieder geval aanwas van nieuwe spelers en dat motiveert BioWare wellicht om door te blijven gaan met de game. Hoe de titel het uiteindelijk gedaan heeft is afwachten, wellicht vernemen we dat begin volgend jaar als EA de jaarcijfers bekendmaakt.