Eerder liet Infinity Ward al weten dat Call of Duty: Modern Warfare niet over lootboxen of supply drops zal beschikken. Nu blijkt ook waarom, want de franchise slaat een nieuwe weg in qua monetization door de Battle Pass te introduceren. Een systeem dat we tegenwoordig in steeds meer games terugzien.

Bij de bekendmaking van dit nieuws heeft Activision gelijk ook uitleg gegeven over hoe het Battle Pass systeem in de game werkt. Zo staat te lezen dat alle functionele content die impact op de balans van de game heeft, zoals wapens en attachments, enkel vrijgespeeld kunnen worden door de game te spelen.

Per seizoen zul je met de Battle Pass specifieke seizoenscontent kunnen vrijspelen en spelers krijgen duidelijk te zien wat ze unlocken gaandeweg ze progressie boeken. Het gaat hier om cosmetische beloningen en Activision benadrukte nogmaals dat geen van de beloningen impact op de balans van de game heeft.

De Battle Pass zal overigens pas later geïntroduceerd worden, want we zullen dit systeem niet voor 2020 zien. Daarmee volgt Modern Warfare de weg van eerdere Call of Duty games, namelijk dat monetization features pas op een later tijdstip worden toegevoegd. Je kan er dus uiteindelijk alsnog extra geld tegenaan gooien, maar het is geheel optioneel. De positieve andere kant is dat nieuwe maps en modi gratis aan de game worden toegevoegd.