Het was de bedoeling dat Fallout 76 deze herfst zou worden voorzien van de Wastelanders-update. Bethesda heeft laten weten dat dit niet doorgaat, want zij hebben meer tijd nodig om deze update te optimaliseren. Wastelanders zal daardoor pas in het eerste kwartaal van 2020 verschijnen.

Eén van de vele klachten over Fallout 76 was dat er geen menselijke NPC’s waren en het ontbreken van dialoogkeuzes. Bethesda liet eerst weten dat de game zich hier niet voor leende, maar draaide uiteindelijk toch zijn mening bij. De Wastelanders-update is dan ook een antwoord op de vele verzoeken. Alleen moeten we nu wat langer wachten totdat we hier daadwerkelijk mee aan de slag kunnen.

Wastelanders is volgens Bethesda de grootste uitbreiding ooit voor Fallout 76 en vraagt daardoor veel tijd. Om gamers de best mogelijke ervaring te bieden is er besloten om de update pas in het eerste kwartaal van 2020 uit te brengen.

It’s going to need more time to be the best, most polished update it can be. We’ve continued to re-evaluate and change our processes to make sure the work we’re doing hits our quality bar, and yours.