Nu we weten dat Shenmue III waarschijnlijk goud is gegaan, kunnen we ons volop beginnen voorbereiden op het langverwachte derde deel in deze toch wel invloedrijke reeks. Door het feit dat in de titel het cijfer drie staat, zijn er vast wel velen onder ons die wat afgeschrikt kunnen worden door deze game. Velen hebben vast al eens gedacht: “ik heb de eerste twee delen nooit gespeeld, dus ik weet niet goed of ik dit deel wel zou aanschaffen…” Voor degenen die nog nooit kennis hebben mogen maken met de wereld van Shenmue, of degenen die na zo’n lange tijd wachten een reminder nodig hebben, is de maker van de game, Yu Suzuki, er om ons wat up-to-date te brengen.

In een korte video wordt het verhaal van Shenmue I & II kort even samengevat en krijgen we bovendien een introductie op hoe het verhaal verder zal gaan in het derde deel, alles verteld door Suzuki-san himself. Alhoewel deze video wat beknopt is, geeft hij ook een boodschap mee voor nieuwkomers in de reeks: Shenmue III zal een uitgebreide recap video bevatten en de game zal bovendien perfect genietbaar zijn zonder het voltooien van de eerdere delen. Als je dus geïnteresseerd zou zijn in Shenmue III, heb je nu geen reden meer om die niet aan te schaffen!

De video in kwestie kan je hieronder bekijken. Zet wel even de vertaalde ondertiteling aan, of haal je beste Japanse taalskils boven.