Zowel vorig jaar als dit jaar bracht Milestone een game uit die gebaseerd is op het Monster Energy AMA Supercross kampioenschap. Deze reeks van jaarlijkse releases wordt voorlopig gewoon doorgezet. Milestone heeft nu namelijk Monster Energy Supercross – The Official Videogame 3 aangekondigd.

Het derde deel in de serie draait om het kampioenschap van 2019. In de aankomende game is het in de carrièremodus voor het eerst mogelijk om je bij één van de officiële teams aan te sluiten. Nieuw is ook de mogelijkheid om een vrouwelijke coureur aan te maken. De Compound modus, waarin je vrij kunt rijden in een open gebied is verder uitgebreid. Het gebied is nu gebaseerd op de Supercross Test Area in Californië en hier kun je ook voor het eerst in coöp rondscheuren met vrienden.

Voor de derde game in de reeks is er ook meer aandacht gestoken in de multiplayer. De game zal namelijk beschikken over dedicated servers, die voor een betere verbinding moeten zorgen. Ook kent het spel de Race Director feature, waarmee spelers meer controle krijgen over de opzet van multiplayer wedstrijden. Verder keert de Track Editor weer terug en Milestone zegt tevens de graphics en de physics te hebben verbeterd ten opzichte van het vorige deel.

Hieronder kun je de eerste trailer van Monster Energy Supercross – The Official Videogame 3 bekijken. De game komt op 4 februari 2020 uit voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, pc en Google Stadia.