We moeten zeker nog pakweg een jaar wachten op de PlayStation 5, maar er is de laatste tijd veel over te lezen en te melden. Naast dat Sony officiële details bekendmaakt, geven patenten ook enigszins zicht op wat de toekomst ons zou kunnen brengen. Hoe de PlayStation 5 er straks uit komt te zien is nog onbekend, wel hebben we nu een beeld van de devkit.

Vanzelfsprekend zijn er devkits beschikbaar, zodat ontwikkelaars alvast games voor de PlayStation 5 kunnen maken. Die devkits zijn qua specificaties niet definitief, maar moeten wel een afspiegeling van de PlayStation 5 specificaties bieden, zodat games straks natuurlijk werken op het platform.

Nu is er voor het eerst een daadwerkelijke foto van een PlayStation 5 devkit opgedoken, dit via YouTuber ZoneofTech die de afbeelding heeft weten te bemachtigen. Zie de betreffende afbeelding hierboven en hieronder een video analyse van de devkit. Weet dat Sony hier geen mededelingen over heeft gedaan, dus we kunnen niet met 100% zekerheid zeggen dat dit echt is.

De kans is overigens groot dat de PlayStation 5 er qua design straks niet zo uit komt te zien als de devkit. Met name omdat dit model ietwat lomp en grof oogt en ook omdat devkits er in het verleden anders uit hebben gezien dan de daadwerkelijke console.