EA Sports doet eerste uitspraken over FIFA 12

FIFA 11 wordt nog helemaal kapot gespeeld en her en der worden nog vele mooie doelpunten gescoord die de moeite waard zijn geüpload te worden. Het jaar 2011 is toch echt begonnen, wat dus betekend dat er dit jaar ook weer een nieuwe FIFA uit gaat komen. Terwijl wij nog allemaal druk bezig zijn, is EA Sports ook druk bezig met de ontwikkeling van FIFA 12.

Vandaag zijn voor het eerst enkele woordjes vrijgelaten over de nieuwe FIFA en hierin worden al kleine dingetjes gezegd die ze willen aanpassen. Hierbij kunnen we denken aan sneller ingooien en een aangescherpt Personality Plus systeem. David Rutter, werknemer van EA Sports, heeft ons laten weten:

“Set-pieces are still a bit lame, I get frustrated by not being able to do quick throw-ins, not being able to quickly select my free-kick takers, on the fly stuff. We’re somewhat last-gen in the way the game cuts .”

“Those moments where you take one [player] to his old club and the boo boys come out, or his old team are more aggressive in the tackle towards him. SO you think: ‘Wow! FIFA understands not just the game of football, but the sport and passion behind it’.”

Dit zijn dus enkele elementen in het spel die EA Sports graag wil verbeteren en we zullen dan ook rustig afwachten op meer informatie. Er is nog geen releasedatum voor de game, maar we verwachten hem ergens in het derde kwartaal van dit jaar.

 1. Anoniem -   
  hamburger123's avatar

  Wat zij eerst moeten fixen is de constante freezes bij kick off als je met z’n tweeen speelt. Hij freezed dan altijd tijdens custom tactics…

  Ik heb daarna (na 15 minuten in bezit te zijn van FIFA 2011) die game meteen terug gebracht.

 2.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  Ga is eerst die klote bugs en freezes uit fifa 11 halen !

 3.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  Koop Fifa om de 2 a 3 jaar. Dat is een goede tip. ANDER ben je zo BLUT!

 4.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  klinkt goed iig. wordt weer een topper!

 5.    283 XP
  F1-BS-FR's avatar

  @hamburger123:

  Helemaal mee eens. Het is werkelijk SCHANDALIG dat EA met de patch 1.2 dacht ik heeft belooft de bugs te fixen en daarbij dus ook de irritante freezes, je download hem en wat krijg je, dezelfde TYFUS problemen met freeze weer. Was zo kwaad dat ik er aan dach om PES te halen en deze te verkopen, toch maar niet gedaan, maar ik wil 100% zeker weten dat deze bug er niet meer in FIFA 2012 zit, anders koop nooit weer een FIFA game en kan EA de pot op!

 6.    449 XP
  AT1LLA's avatar

  mensen zitten zeuren of call of duty, dit is toch ook same shit every year!

 7. Anoniem -   
  MR-D's avatar

  klinkt goed! en iig het is beter om de game om de 2/3 jaar te kopen dan ben je een stuk enthousiaster, ik heb 09 en 10 overgeslagen en denk dat ik dat bij 12 en 13 ook zal doen, ondanks dat er nu al verbetering gaat komen ik ben wel erg benieuwd!

 8.    844 XP
  thom430's avatar

  @AT1LLA:
  De term is “same shit different year”.
  Maar dat terzijde, EA doet maar lekker, de FIFA-CoD mongolen kopen die shit toch wel, zolang het geld maar in iets als BF3 wordt gestopt kan het me geen reet schelen.

 9. Anoniem -   
  GAST zonder IP's avatar

  Fifa11 is zeker weer een goeie vooruitgang tov fifa10. Waar ik me in dit deel WEER aan erger zijn de domme keepers, kommop zeg, de mens liep tig jaar geleden al op de maan, sondes naar Mars toe, maar een keeper in fifa kunnen ze niet fixen *doh*. Ook een grote irritatie vind ik de slechte verdedigers (type Crouch die t aflegt tegen Frodo) en hoe kopballen er tevaak in gaan… plzz fix dit!
  En de VP-optie zouden ze nog meer uit moeten breiden, verslavend!

 10.    1140 XP
  PussyHunter's avatar

  servers beten maken en het is een topgame

 11. Anoniem -   
  wesly's avatar

  ik zou heel graag het speltype carriere willen doen met vrienden waar je ook spelers mee kan kopen en verkopen tzelfd as nu dus ma dan multiplayer elk een ploeg n ja in dezelfde competitie dan natuurlijk

 12. Anoniem -   
  Jason's avatar

  Fifa is en blijft een goeie GAME of er nou freeze’s inzitte of niet. veel verbeteringen kunne er wel wezen in fifa 12 door bijv eindelijk is de Jupiler league er in te pleure en die buitenspel signaal fixe keepers kunne ook wel beter en eindelijk is echte CUP namen zoals Champions league verder is fifa 11 een goeie game kwa team ook als je europees speeld kan je heel goed merke met een team zoals ajax tege Real madrid dat er een behoorlijk kwalitijs verschil is want winne word een stuk moeilijker 😀

 13. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  @wesly: ja daar zit ik ook al lang op te wachten
  lijkt me echt super vet! 🙂

 14. Anoniem -   
  A LOTs OF SMOKE's avatar

  Beter fixsen ze terug speel ballen,indd ook kopballen dat duwen shit soms klopt dat van geen kant,fix die kut schijts hij is partijdig en soms geeft die niet eens een overtreding en dan breekt iemand ze nek naah lekker,,fix die buitenspel zovaak je bent net niet buiten spel of ja met je neusharen fock it door spelen je kan niet altijd de buitenspel val goed zien maak die game practisch simpel maar hou het realistisch dus betere servers makkelijker ietsje buitenspel kunne staan betere schijts overtreding is een overtreding en zorg dat elke kut bal die een hengst naar voren krijgt niet altijd aan komt het is geen american voetbal dat je die bal een rot schop geeft en de snelste eikel die vangt hem maar maak de game real maar simpel .

 15. Anoniem -   
  christian's avatar

  er moeten meer schoenen de nieuwste in de fifa komen de details afwerken

 16. Anoniem -   
  sem's avatar

  Ik hoop dat de jupiler legue in fifa 12 komt want er zitten veel onderschatten talenten in en Nederland is een groot voetbal land dan verdiend het toch ook wel twee competities stel je eens voor je zit in het kleine stadion van bijv. Go Ahed Eagels er zitten daar veel talenten. Die willen sommige mensen ook kopen. En dan zit je dus in dat kleine stadion en voetbal je tegen zwolle. Je word eerste en promoveert maar je kan ook in de play offs komen. Stel je eens voor de club promoveert de fans stormen het veld op en de spelers gaan door het lind! Dat geeft dan een kick aan de jongen talenten ze gaan zich beter ontwikkelen en ze spelen nog een seizoen voor de club ze worden dan beter in de eredivisie en wie weet de ploeg komt op de 13de plaats dan worden de talenten weg gekocht door clubs uit de eredivisie en misschien zelfs daarbuiten. Dan krijgt de club weer meer geld en ze kopen er 2,3 goede spelers mee. En voor je het weet eindigd de ploeg het volgende seizoen in het linker rijtje ze halen weer wat jeugd. Die lenen ze uit aan een club waar ze veel ervaring op kunnen doen en dan heeft de ploeg volgend seizoen weer belangrijke goede jongen talenten misschien lenen ze er dan nog een paar uit omdat ze nog iets te slecht zijn oke dat kan. Maar de ploeg leent dan weer een paar andere talentvolle spelers van een buitenlandse club. mail me.

 17. Anoniem -   
  Justin's avatar

  @ sem

  Helemaal mee eens, goed gezegd! Nederland verdiend die 2e competitie op fifa! Laten we het hopen!

 18. Anoniem -   
  anton's avatar

  is de release data al bekend?

 19. Anoniem -   
  bo sa ka ba's avatar

  maak jupiler leage