Call of Duty: Modern Warfare zal niet beschikbaar zijn in de Russische PlayStation Store. Dit heeft Activision via een statement bevestigd op Twitter. Volgens de uitgever was het Sony’s besluit om de game niet op digitale wijze te verkopen, voor de digitale Xbox en pc-versies verandert er verder niks. Activision benadrukt verder dat de shooter een fictief product is:

“Call of Duty: Modern Warfare is a fictional game that has been thoughtfully created to entertain fans and tell a compelling narrative. Sony Interactive Entertainment has decided not to sell Modern Warfare on the PlayStation Store in Russia at this time. We look forward to launching Modern Warfare digitally in Russia on 25 October on PC via Battle.net and on console via Xbox.”

Het is op dit moment nog onduidelijk waarom Sony dit besluit genomen heeft. We weten wel dat de Russen een (belangrijke) rol spelen in het verhaal en het is bijvoorbeeld mogelijk dat Sony de game te controversieel vindt voor de Russische PlayStation Store. Tenzij Sony met een officieel bericht komt, kunnen we echter alleen maar gissen naar de reden.

Het is overigens niet de eerste keer dat een Call of Duty-game in het nieuws is wat betreft controverses. In Call of Duty: Modern Warfare 2 zat immers de beruchte “No Russian” missie, die door de gewelddadige inhoud veel stof deed opwaaien. Sony heeft “No Russian” in dit geval wel heel letterlijk toegepast.