De release van Modern Warfare staat voor de deur en steeds meer informatie komt naar buiten. Zo weten we inmiddels dat Modern Warfare Trophies heeft die enkel haalbaar zijn in de singleplayer en wat Special Ops missies. Dat de verhaallijn meerdere moeilijkheidsgraden kent in Call of Duty, is natuurlijk geen verrassing meer.

Ook keert de Specialist Mode – of een variant daarop – terug in Modern Warfare. Via Twitter werd er specifiek naar deze moeilijkheidsgraad gevraagd en hier werd een helder en duidelijk antwoord op gegeven met: Yes. De Specialist moeilijkheidsgraad leunde veel zwaarder op realisme. Wanneer je bijvoorbeeld in je arm werd geschoten, werd het richten moeilijker en langzamer. In je been geraakt? Dan heb je moeite met lopen. Ook heb je geen health regeneratie en als je geen helm op had, dan waren headshots dodelijk en was het game over.

Of Specialist dus letterlijk terugkeert, moet nog blijken. Wel kunnen we uit de Trophy-lijst opmaken dat er een Realism modus in zal zitten, mogelijk is dat de nieuwe benaming voor Specialist. Dat lijkt enigszins vanzelfsprekend en vannacht/morgen weten we het zeker.