Ubisoft liet deze week weten dat er maar liefst drie aankomende games van de uitgever zijn uitgesteld. Watch Dogs: Legion, Rainbow Six Quarantine en Gods & Monsters zullen niet meer begin volgend jaar uitkomen, maar later in het jaar op nog onbekende data. Daarbij werd al kort vermeld dat de recent financiële resultaten tegenvallen en daar is nu meer over bekendgemaakt.

Ubisoft heeft namelijk laten weten dat er minder opbrengsten zijn dan verwacht en dat is te wijten aan tegenvallende prestaties van twee titels die Ubisoft eerder dit jaar uitbracht: Ghost Recon: Breakpoint en “in mindere mate” The Division 2. Dat de laatstgenoemde game tegenvalt is toch enigszins verrassend, aangezien deze goed werd beoordeeld door de critici.

Ghost Recon: Breakpoint is echter een ander verhaal. Ubisoft stelt dat de ontvangst door critici en de verkopen “zeer teleurstellend” zijn vergeleken met de verwachtingen die de uitgever had en dat is gezien de toegekende scores niet bepaald een verrassing. In dezelfde verklaring meldt Ubisoft wel dat Ghost Recon: Breakpoint voorlopig nog wel volop ondersteund zal worden en dat de feedback van de community gebruikt zal worden om de nodige verbeteringen door te voeren.