Call of Duty: Modern Warfare is nu bijna een week verkrijgbaar en rond de game is een hoop rumoer. Naast dat Sony ervoor gekozen heeft om de game niet digitaal in Rusland te verkopen, is er bovendien veel kritiek op de shooter wegens “anti-Russische propaganda“.

Daar blijft het echter niet bij, de spelers zijn er namelijk achter gekomen dat er niet zoveel Spec Ops missies in de game zitten, zoals Infinity Ward beloofd had. Op het blog van Activision had de Amerikaanse studio toegezegd dat er meerdere missies beschikbaar zouden zijn, met ieder hun eigen doelstellingen en het bekende “Infinity Ward-record”:

“Missions are a more curated experience where your proficiency with specific weapons, killstreaks, and other tools will be tested. These Missions are extremely replayable, and you’re able to achieve a 1, 2, or 3-star ranking based on your performance. Naturally, there will be an “Infinity Ward time” that you can attempt to beat!”

Intussen is het duidelijk geworden dat er op dit moment maar één Spec Ops missie beschikbaar is: Safeguard. Deze missie heeft overigens (nog) geen verschillende doelstellingen of Infinity Ward-record om te behalen.

In een thread op Reddit heeft Ashton Williams – de senior community manager bij Infinity Ward – verteld dat er op een later tijdstip meer Spec Ops missies zullen volgen:

“We’ll be adding new missions as we go along, so you’ll be seeing more missions come online soon enough!”

Williams geeft hier helaas alleen niet aan wanneer wij deze nieuwe missies mogen verwachten. Dit is natuurlijk een erg jammerlijke zaak, de Amerikaanse studio had immers beloofd dat er meer missies vanaf de launch beschikbaar zouden zijn. Aan de andere kant zal alle toekomstige content, zoals missies en maps, gratis worden toegevoegd en dat verzacht het gemis nu enigszins.