Het nieuwe PSX-Sense – Op 14 april 2018 bestond PSX-Sense precies 10 jaar, dit was voor ons toen een enorme mijlpaal. In dit artikel heb je toen ook verschillende versies van de website kunnen bekijken en tijdens het verzamelen van deze beelden, zijn we eigenlijk gaan brainstormen. Want waarom was het in onze beginjaren zo vanzelfsprekend om de website constant te voorzien van een likje verf, maar hebben we dat de laatste jaren eigenlijk een beetje in de steek gelaten? We wisten het al snel zeker, er moest een nieuwe versie van PSX-Sense komen, al realiseerden we ons bij de start van dit project ook waarom we het een tijd niet gedaan hebben…

Houtje, touwtje

De website van PSX-Sense zoals je die de afgelopen 10 jaar gebruikt hebt, is eigenlijk maar één keer ingrijpend van basissoftware veranderd. Dit was toen we de overstap maakten van vBulletin naar het toen opkomende WordPress. Een goede beslissing, want inmiddels is WordPress niet meer weg te denken van het web en ook wij zijn erg tevreden met de mogelijkheden die het ons biedt. We hebben toen zelf een thema ontworpen om zo toch een eigen identiteit te hebben en dat konden we dan helemaal naar smaak inrichten. In 2009 maakten we die overstap en tot op de dag van gisteren zat er nog steeds code van toen in de website. Ruim 10 jaar lang zijn hier functies aan toegevoegd, weggehaald, verbeterd, aangepast, enzovoort. Het resultaat? De website hing nogal provisorisch aan elkaar vast, er zat veel verschil in lay-outs en de kleinste aanpassingen konden ervoor zorgen dat er veel onbruikbaar werd.

We zijn dus nu overgestapt naar een totaal nieuw thema dat we zelf ontworpen hebben voor PSX-Sense met behulp van een bootstrap. Geen oude code meer, maar alles nieuw. Klinkt voor een eindgebruiker natuurlijk fantastisch, maar het betekende wel dat het met alles terug naar de tekentafel moest. Functies werden opnieuw geschreven, toegevoegd, weggehaald en moeilijke beslissingen werden gemaakt evenals de wat makkelijkere. We hebben ook gekeken naar alle feedback die we in de loop der jaren verzameld hebben via fora, enquêtes, mails, social media, etc. en dit meegenomen in onze overwegingen en beslissingen voor deze nieuwe versie.

De nieuwe versie

Zoals je ziet surf je nu op de nieuwe versie van PSX-Sense, die een stuk strakker en moderner oogt. Onder de motorkap zijn er ook veel functies toegevoegd, maar we hebben voor nu gekozen voor een gefaseerde uitrol, omdat we zeker willen zijn dat alle functies optimaal werken. Het kan dus zijn dat je de komende dagen tegen een paar dingen aanloopt die nog niet correct werken, maar we hopen dit zo snel mogelijk te kunnen fixen.

Bekende bugs hebben we hieronder op een rijtje gezet en deze hopen we één voor één weg te kunnen strepen. Mocht je iets tegenkomen wat nog niet in het lijstje hieronder staat, laat het dan vooral weten in de comments.

- Topics aanmaken werkt niet correct
- XP update soms niet
- Schakelen tussen de dag- en nachtmodus van de website werkt nog niet
- Notificaties blijven soms achter