In 2014 verscheen Titanfall, de eerste game van ontwikkelaar Respawn Entertainment. Twee jaar later kwam er  een vervolg, Titanfall 2. Sindsdien kijken de fans halsreikend uit naar een vervolg. Respawn sloeg toen een iets andere weg in, want zij kwamen met Apex Legends op de proppen, de Battle Royale spin-off in het Titanfall universum.

Dat betekent echter niet dat Titanfall 3 niet meer in aantocht is. Tijdens de periodieke kwartaalcijferbespreking met aandeelhouders vertelde EA namelijk meer over de games die op dit moment in ontwikkeling zijn. Toen kwam ook Titanfall 3 ter sprake en EA executive Blake Jorgensen gaf daarover aan dat de aandacht eerst bij Apex Legends ligt, maar dat Titanfall 3 zeker niet in de vergetelheid zal raken:

“We really want to keep the team hyper-focused on Apex Legends. Cant give you a sense of if and when [Titanfall 3 will come]. We certainly won’t forget about it.”

Voor de fans van de originele Titanfall-reeks is dit mogelijk een domper, maar het is natuurlijk wel goed om te horen dat Respawn de ruimte krijgt om zich volledig op Apex Legends te richten. Mocht er meer nieuws omtrent Titanfall 3 verschijnen, dan lees je dat natuurlijk bij ons terug.