Nadat er eerder al geruchten over ontstonden, heeft Blizzard Entertainment gisterenavond Overwatch 2 officieel aangekondigd. Dit vervolg borduurt volgens de ontwikkelaar verder op de basis die met het eerste deel is gecreëerd en spelers zullen nog dieper in de wereld en het verhaal van Overwatch duiken.

Overwatch 2 biedt natuurlijk de bekende PvP gameplay waar het eerste deel om bekendstaat. Nieuw zijn de coöperatieve Story Missions, waarmee de game dus nog meer focus bij het verhaal legt. Verder bevat het vervolg Hero Missions. Dit zijn missies die je in coöp kunt spelen en deze modus kent een eigen progressiesysteem waarmee je je favoriete personages kunt upgraden.

Een opvallend en belangrijk detail is dat de multiplayer van Overwatch en Overwatch 2 als een ‘shared’ ervaring worden beschreven. In de praktijk betekent dit dat alle heroes, maps en modi uit het eerste deel ook speelbaar zullen zijn in het vervolg en daarnaast kunnen spelers van het origineel ook al hun progressie en vrijgespeelde items meenemen.

Blizzard zal vervolgens met Overwatch 2 deze basis verder uitbreiden. Het vervolg zal meerdere nieuwe heroes introduceren, net als nieuwe maps en modi. De studio laat weten dat al deze nieuwe content voor de PvP multiplayer ook beschikbaar zal worden gesteld voor het eerste deel. Hoe dit allemaal precies in zijn werk gaat, zal op een later moment verder uitgelegd worden.

Overwatch 2 zal worden uitgebracht voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. Blizzard kon nog niet melden wanneer de game verschijnt, dus dat is nog even afwachten. Hieronder kun je de cinematische aankondigingstrailer ‘Zero Hour’ bekijken, evenals de eerste gameplay trailer.

Cinematic trailer ‘Zero Hour’

Gameplay trailer

Overwatch – The story so far