De recente geruchten en gelekte informatie, het bleek allemaal te kloppen. Tijdens BlizzCon 2019 is Diablo IV officieel uit de doeken gedaan door Blizzard Entertainment.

Het vierde deel uit de bekende serie belooft terug te gaan naar de ‘duistere roots’, iets dat terug te zien is in de eerste beelden. De spelwereld lijkt meer open te worden dan in voorgaande delen. Spelers krijgen volgens Blizzard de vrijheid om de wereld te verkennen en hun eigen paden te bewandelen.

De klassieke gameplay waar de serie om bekendstaat blijft gewoon behouden in Diablo IV, maar toch kent de game ook diverse nieuwe toevoegingen. Zo tref je zogeheten PvP Zones aan in de wereld, waarin groepen spelers het tegen elkaar op kunnen nemen. Tijdens het evenement zijn de eerste drie classes ook al onthuld: de Barbarian, de Sorceress en de Druid. Spelers kunnen hun personage vanzelfsprekend aanpassen met tal van skills en vrij te spelen items.

Diablo IV komt uit voor de PlayStation 4, Xbox One en pc, maar het is nog onduidelijk wanneer dit zal gebeuren. Hieronder kun je de lange cinematische aankondigingstrailer checken en tevens is er een eerste gameplay trailer vrijgegeven.

Cinematic trailer

Gameplay trailer